De Brug is een speciale school voor basisonderwijs.

Kinderen die de school bezoeken hebben vaak al op zeer jonge leeftijd ervaren dat niet in ieders leven sprake is van een ononderbroken ontwikkeling. Dit te moeten erkennen valt voor de opvoeders thuis en op school niet mee. De kern van het onderwijs op De Brug wordt gevonden in het intensiever en specifieker werken met de ons toevertrouwde leerlingenpopulatie.  Als centrale uitgangspunten voor omgang en onderwijs worden respect voor elkaar, veiligheid en ontwikkeling van een positief zelfbeeld gehanteerd.

school bibliotheek

 www.jeugdbieb.nl

Jeugdbieb.nl  is een uitgebreide verzameling links naar informatieve websites, filmpjes en apps voor kinderen. Interessant, boordevol weetjes en feiten. Reuze handig bij het maken van werkstukken, spreekbeurten en presentaties.

 

 

 

Stichting Kans voor een Kind vervult individuele wensen van kinderen uit Twente. Deze kinderen zijn het slachtoffer van een lichamelijke of psychische ziekte dan wel sociale of maatschappelijke omstandigheden.

De doelstelling van de stichting wordt bereikt door het realiseren van projecten die vanuit de stichting zelf worden geïnitieerd dan wel door derden worden aanbevolen. Projecten houden niet op voorhand in het bieden van financiële hulp om een bepaald doel te realiseren, maar kunnen ook bestaan uit hulp en steun in natura. Er is, een aantal projecten daargelaten, geen vaste jaarplanning omdat kinderleed zeer plotseling kan ontstaan en daarmee ook de behoefte aan acute hulp.

Het ingezamelde geld komt in beginsel voor 100% ten goede aan Twentse kinderen die hulp nodig hebben. Openbaarheid en transparantie zijn daarbij de uitgangspunten en er wordt waar mogelijk financiële verantwoording afgelegd.

Stichting Kans voor een Kind zamelt jaarlijks geld in door middel van het organiseren van een Benefietavond met een veiling van gesigneerde sportartikelen, kunst, arrangementen etcetera. Daarnaast wordt doorlopend op vele andere manieren geld ingezameld, onder meer via rekeningnummer NL31 RABO 01420 7 1420.
Het ingezamelde geld komt in beginsel voor 100% ten goede aan de kinderen die hulp nodig hebben.

Sinds februari 2015 is Sbo De Brug een Kans voor een Kind school. Dat betekent dat wij concreet wensen van kinderen van onze school in vervulling laten gaan. 

Meer informatie over Kans voor een Kind kunt u vinden op www.kansvooreenkind.nl

 

Sbo De Brug activiteiten 2016

 

Bij deze een verslagje en foto’s van ons geweldige dagje Avonturenpark. 6 september ik kreeg een brief van de directeur die ik thuis mocht openmaken.

Thuis gauw de brief open gemaakt en juist op deze donkere dag (Sterfdag van Anne haar papa) werd Anne haar wens uitgekozen. Ze wilde heel graag een dagje naar het “beren” park (Avonturenpark)  We zijn dan ook maar gelijk 11 september gegaan. Anne genoot bij de ingang gelijk al met Baba de beer op de foto. Daarna maar gauw in de draaimolen, olifantjes, vliegtuigjes ect. Maar ook de wildwaterbaan en de ronde bootjes mochten niet ontbreken. En wat dacht ze van de show van kareltje en jasmijn wauw ze genoot en moest natuurlijk samen het haar grote zus Myrthe op de foto met kareltje en Jasmijn. Anne keek haar ogen uit want eindelijk haar aller grootste wens was ingegaan.

Kans voor een kind van ons alle 3 super bedankt dat jullie Anne haar grootste wens in vervulling hebben laten gaan.

 Groetjes Esther (moeder Anne bakker)